Uprava Banke

Gordan Pehar - Predsjednik Uprave Banke

Gordan Pehar je karijeru u UniCredit-u započeo 2002. godine u odjelu Finansija, u UniCredit Bank d.d. Mostar. Poziciju direktora Planiranja i kontrolinga preuzima 2008. godine, a od 2009. godine Gordan prelazi na funkciju člana Uprave i izvršnog direktora za Upravljanje finansijama. Tokom 2013. godine bio je zadužen i za Upravljanje rizicima. Funkciju izvršnog direktora i člana Uprave nadležnog za Finansije u UniCredit Bank d.d. Mostar, Gordan je obavljao do sredine 2016. godine, kada preuzima odgovornost Predsjednika Uprave Banke u UniCredit Bank a.d. Banja Luka. 

Siniša Adžić - član Uprave odgovoran za Maloprodaju i Korporativno i investiciono bankarstvo

Siniša Adžić po zanimanju je diplomirani ekonomista. Svoju bankarsku karijeru započeo je u UniCredit Zagrebačkoj banci 2004. godine gdje je tokom godina obavljao nekoliko rukovodećih funkcija u segmetnu Maloprodaje. Do 2009. godine obavljao je funkciju direktora Segmenta ličnog i preduzetničkog bankarstva u UniCredit Bank d.d. Mostar nakon čega se priključuje timu UniCredit Bank Banja Luka, preuzevši dužnosti člana Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

Nevena Nikše - član Uprave odgovorna za Finansije

Nevena Nikše je svoju karijeru u UniCredit-u započela 2006. godine u poslovnom području Finansija, prvobitno u Zagrebačkoj banci BH d.d. Mostar, a zatim u UniCredit Bank d.d. Mostar, gdje je 2013. godine imenovana za direktora ALM-a (Upravljanje aktivom i pasivom). Tokom 2014. godine Nevena preuzima funkciju direktora Planiranja i kontrolinga, za koje je bila odgovorna sve do imenovanja na trenutnu funkciju u UniCredit Bank Banja Luka.

 

Tsvetelin Minchev
Tsvetelin Minchev - član Uprave odgovoran za Podršku poslovanju

Tsvetelin se UniCredit-u pridružio 2004. godine od kada je u okviru UniCredit Bulbank na različitim pozicijama unapređivao svoje profesionalno iskustvo i menadžerske vještine, radom u Maloprodaji, Podršci poslovanju (GBS) i Lizing-u. U septembru 2017. godine preuzeo je funkciju direktora Podrške poslovanju (GBS ) u UniCredit Bank Banja Luka, a od maja 2018. i dužnosti člana Uprave Banke.

Slađan Stanić
Slađan Stanić - član Uprave odgovoran za Upravljanja rizicima

Slađan Stanić je svoju karijeru u UniCredit-u započeo 2006. godine u poslovnom području Upravljanja Rizicima, kao Risk Manager. Tokom narednih godina Slađan je obavljao nekoliko rukovodećih funkcija u Upravljanju rizicima, da bi 2012. bio imenovan na poziciju direktora Upravljanja rizicima (CRO). Od maja 2018. Slađan preuzima dužnosti člana Uprave UniCredit Bank Banja Luka.

Nadzorni odbor

  • Pasquale Giamboi 
  • Daniel Svoboda 
  • Laura-Kristina Orlić 
  • Zoran Vasiljević (nezavisni član) 
  • Perica Rajčević (nezavisni član)

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo