Kakvi ljudi nam trebaju

UniCredit pruža podjednake mogućnosti osobama bez obzira na polnu, vjersku, nacionalnu pripadnost.

Predanost i posvećenost su nagrađeni, dok su mogućnosti za napredovanje, te lični i profesionalni rast i razvoj otvorene svim zaposlenima.

Naše  zajedničke vrijednosti, naš set Kompetencija, čine osnovu našeg identiteta i početnu tačku svih naših programa i inicijativa fokusiranih na učenje, razvoj liderstva i predanosti radnika.


Klijent na prvom mjestu

Naš prvi prioritet, svakog trenutka i svakog dana, jeste da pružimo uslugu klijentima, i to najbolje što možemo. Mi pružamo rješenja za široku raznolikost individualnih finansisjkih potreba ljudi, kao i poslovnih potreba preduzeća. Naši proizvodi i usluge temelje se na stvarnim potrebama naših klijenata i imaju za cilj stvaranje vrijednsoti, kako za pojedince tako i za kompanije. 

Razvoj zaposlenih

Naš uspjeh zavisi od kvaliteta i predanosti naših ljudi. Zbog toga smo tako ozbiljno posvećeni razvoju i jačanju svojih timova. Moramo biti sigurni da možemo privući i zadržati najbolje talente, a moramo stvoriti i gajiti okruženje i kulturu u kojoj naši zaposleni mogu rasti, napredovati i dostići svoj puni potencijal. 

Saradnja i sinergija

Naša sposobnost da sarađujemo i ostvarujemo sinergiju među odjelima i geografskim područjima je ono što nas čini unukatnim, te nam omogućava da budemo „Jedna Banka, jedan UniCredit“. Mi smo prava panevropska banka i nesmetano poslujemo kroz cijelu Grupu. 

Upravljanje rizikom

Kako bismo bili uspješni u onome što radimo, mi moramo preuzimati rizike, ali i strogo upravljati tim rizicima. Moramo u potpunosti biti svjesni posljedica svojih odluka, te moramo preuzimati rizike, ali samo one prave. U tom cilju, moramo imati kvalitetno upravljanje rizikom u svemu što radimo. 

Izvršenje i disciplina

Znamo da za dobar poslovni rezultat moramo biti izuzetno disciplinovani u izvršavanju svih svojih zadataka. Pored strateškog plana, imamo uspostavljena i mjerila uspješnosti, koja našim timovima pružaju jasne ciljeve i redovnu provjeru napretka, kako bi se u svakom trenutku osiguralo da smo na pravom putu. 

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo