U današnje vrijeme sve češće kupujemo i tražimo stvari putem interneta. Sama kupovina na internetu praktična je i lako se obavi, a s našim je karticama i sigurna.

Sa novom verzijom m-bank aplikacije dolazi i nova funkcionalnost - potvrda kartičnih transakcija na internetu putem 3DS metode potvrde plaćanja.

 

ŠTO JE 3DS METODA POTVRDE PLAĆANJA?

3DS metoda potvrde plaćanja na Internetu je metoda pouzdanog prepoznavanja, tj. autentifikacije Vâs kao krajnjeg korisnika kartice. Osnovana je  na povezivanju dva nezavisna elementa prepoznavanja: prvi element je prepoznavanje putem unosa PIN-a, otiska prsta ili prepoznavanjem lica, a drugi element je mobilni uređaj s instaliranom m-bank aplikacijom ili m-tokenom.

 

KOJA JE RAZLIKA U ODNOSU NA DOSADAŠNJU KUPOVINU PUTEM INTERNETA?

Prilikom plaćanja na internetu više nećete morati pozivati naš Call centar kako biste potvrdili transakciju koja je prepoznata kao rizična (veći iznosi transakcija, veći broj transakcija po istoj kartici, bilo kakvo neuobičajeno korištenje kartice ili korištenje kartice kod trgovaca koji su rizični i sl.).

 

ZBOG TOGA SMO I UVELI 3DS PUSH-METODU – KOJA SE LAKO PRIMJENJUJE:

Prije bilo koje online kupovine, na svom mobilnom uređaju unutar m-ba aplikacije, trebate imati uključenu opciju 'Obavještenja u m-bank aplikaciji', odnosno opciju 'Mobile token push' u m-token aplikaciji.

 

Primjer plaćanja na internetu:

  1. Odaberite željeni proizvod koji želite kupiti na web stranici trgovca.
  2. Unesite lične podatke i podatke o svojoj platnoj kartici (to zavisi o prodajnom mjestu trgovca).
  3. Kliknite na PLATI i otvoriće Vam se ekran sa sljedećom porukom:

 

  1. To je autorizacijski ekran koji će nestati nakon što potvrdite/odbijete Vašu transakciju u m-bank aplikaciji/m-tokenu.
  2. Na ekranu Vašeg mobitela pojaviće se push poruka koju otvarate dodirom prsta.
  3. Po otvaranju push-poruke, prikazaće Vam se svi detalji u vezi s plaćanjem koje želite obaviti.

POTVRDA / ODBIJANJE TRANSAKCIJE

Po otvaranju push poruke, ponudiće Vam se dvije mogućnosti: POTVRDITE ili ODBIJ kupovinu.

Ukoliko kliknete na POTVRDITE, otvoriće se novi ekran koji će od Vas tražiti unos PIN-a, otisak prsta ili prepoznavanje lica, u zavisnosti od načina na koji se prijavljujete u m-ba aplikaciju/m-token.

Ukoliko kliknete na ODBIJ, pojaviće se pop-up prozor koji Vas pita da li ste sigurni da želite odbiti plaćanje. Ukoliko ste kliknuli na OK, otvorit će se novi ekran koji će od Vas tražiti unos PIN-a, otisak prsta ili prepoznavanje lica, ovisno o načinu na koji se prijavljujete u m-bank aplikaciju/m-token.

 

Preuzmite uputstvo za plaćanje na internetu putem nove metode

 

Uživajte u bržoj, lakšoj, ugodnijoj kupovini uz 3DS novu metodu potvrde plaćanja na internetu i na siguran način obavljajte online transakcije svojim UniCredit platnim karticama.

 

U slučaju da nemate ugovorenu m-bank uslugu, ljubazno molimo da se javite u najbližu poslovnicu banke.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, pozovite naš Call centar na besplatan info telefon  080 051 051.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo