Radite sa nama

Karijera u UniCreditu

Tržište rada je nepromjenljiva realnost. Svi su konstantno u potrazi za najboljim mjestom za rad u kojem grade svoje ambicije, potencijale i budućnost. U UniCreditu, mi ulažemo u talente. Pružamo prijateljsko okruženje, mjesto gdje možeš da postaviš pred sebe izazove ali i da se zabaviš. Mi cijenimo dobar balans između kancelarije i onoga što je izvan nje. Mi uvijek dajemo priliku da ideje pretvoriš u aktivnosti. Priliku da razviješ svoj način razmišljanja, pružiš svoje rješenje, i daš svoj zaključak. Bićeš dio vidika koje zajedno gradimo. Jer mi ne samo da vjerujemo u tvoj potencijal. Mi ga aktiviramo. Ovdje učiš, rasteš i u poziciji si da učiniš promjenu svaki dan. Sve to u internacionalnoj grupi gdje se različitost smatra vrijednim resursom. Gdje imaš konstantan pristup internacionalnom okruženju. Gdje imaš konstantan pristup multinacipnalnom okruženju i priliku da radiš u inostranstvu. Priliku da ispuniš svoje ambicije. Da napraviš razliku. Da radiš ono što ti je važno. 

ZAPOSLENJE

Prijava Vaša biografija (CV – Curriculum Vitae) i motivaciono pismo su naš prvi kontakt s vama te se s toga pobrinite prije slanja navedenih dokumenata da oni izgledaju najbolje što je moguće.

Savjeti za pisanje biografije i motivacionog pisma

Biografija:

 • Fokusirajte se na sposobnosti i iskustva koja su relevantna za poziciju na koju se prijavljujete;
 • Budite konkretni, nema potrebe da vaš CV bude duži od dvije strane – to je dovoljno da predstavite sebe i svoje radno iskustvo;
 • Ukoliko nemate relevantno radno iskustvo navedite volonterski , privremeni i sl. posao koji ste radili
 • Naglasite najvažnija postignuća, s tim da Informacije treba ređati hronološki, prva stavka u nekoj kategoriji treba da bude od najskorijeg datuma;
 • Dobro strukturiran CV ukazuje na organizovanu osobu, cjeline treba da budu jasno odvojene i da je prilikom prvog pogleda na dokument jasno gde se šta nalazi;
 • Uvijek prije slanja prijave provjerite pravopis

Motivaciono pismo:

 • Naslovite pismo na ljudske resurse i navedite za koju poziciju se prijavljujete
 • Napišite šta vas to čini odgovarajućim kandidatom za određenu poziciju
 • Fokusirajte se na vještine i sposobnosti koje će doprinijet da se istaknete
 • Nemojte samo kopirati podatke iz biografije
 • Budite jasni i koncizni, pismo ne bi trebalo biti duže od jedne stranice
 • Uvijek prije slanja prijave provjerite pravopis

Psihološko testiranje

Važan dio procesa selekcije je psihološko testiranje, gdje kroz test sposobnosti i testove ličnosti dobijamo informacije o vama za koje smatramo da su važne za budući uspjeh u radu – npr. prihvatanje promjena, pristup rješavanju problema, odnos prema autoritetu, upravljanje stresom, druželjubivost i sl.

Savjeti kako pristupiti psihološkom testiranju:

Iako se za ovakvu vrstu testiranja ne može previše „spremiti, važno je da na testiranje dođete odmorni, opušteno pristupite testiranju i da vaši odgovori budu iskreni.

Selekcijski intervju

Cilj selekcijskog intervjua je razumijevanje da li su vaše preferencije, vrijednosti i sposobnosti usklađene s potrebama pozicije za koju se prijavljujete. Prilikom intervjua pruža vam se mogućnost direktne prezentacije poslodavcu i upoznavanje kompanije. S druge strane, poslodavac tada upotpunjuje sliku o vama i procjenjuje vašu motivaciju, komunikacijske vještine i mogući doprinos kompaniji.

Savjeti kako se pripremiti za intervju:

 • Prije odlaska na intervju informišite se o poslodavcu
 • Podsjetitie se najvažnijih informacija koje ste naveli u vašoj prijavi
 • Razmislite koje biste težnje i ciljeve željeli podijeliti s nama
 • Raspitajte se o radnom mjestu za koje ste se prijavili
 • Pročitajte najnovije informacije i dešavanja iz poslovnog područja za koje se prijavljujete
 • Razmislite o svojim najvažnijim postignućima
 • Tokom intervjua nastojte da pokažete pozitivan stav i otvoren um
 • Slušajte pažljivo i fokusirajte se na davanje smislenih odgovora
 • Ukoliko niste razumjeli pitanje tražite da vam se pojasni

Na kraju intervjua budite slobodni da i vi postavite pitanje poslodavcu

 

UniCredit pruža podjednake mogućnosti osobama bez obzira na polnu, vjersku, nacionalnu pripadnost. Predanost i posvećenost su nagrađeni, dok su mogućnosti za napredovanje, te lični i profesionalni rast i razvoj otvorene svim zaposlenima. Naše  zajedničke vrijednosti, naš set Kompetencija, čine osnovu našeg identiteta i početnu tačku svih naših programa i inicijativa fokusiranih na učenje, razvoj liderstva i predanosti radnika.

Klijent na prvom mjestu

Naš prvi prioritet, svakog trenutka i svakog dana, jeste da pružimo uslugu klijentima, i to najbolje što možemo. Mi pružamo rješenja za široku raznolikost individualnih finansisjkih potreba ljudi, kao i poslovnih potreba preduzeća. Naši proizvodi i usluge temelje se na stvarnim potrebama naših klijenata i imaju za cilj stvaranje vrijednsoti, kako za pojedince tako i za kompanije.

Razvoj zaposlenih

Naš uspjeh zavisi od kvaliteta i predanosti naših ljudi. Zbog toga smo tako ozbiljno posvećeni razvoju i jačanju svojih timova. Moramo biti sigurni da možemo privući i zadržati najbolje talente, a moramo stvoriti i gajiti okruženje i kulturu u kojoj naši zaposleni mogu rasti, napredovati i dostići svoj puni potencijal.

Saradnja i sinergija

Naša sposobnost da sarađujemo i ostvarujemo sinergiju među odjelima i geografskim područjima je ono što nas čini unukatnim, te nam omogućava da budemo „Jedna Banka, jedan UniCredit“. Mi smo prava panevropska banka i nesmetano poslujemo kroz cijelu Grupu.

Upravljanje rizikom

Kako bismo bili uspješni u onome što radimo, mi moramo preuzimati rizike, ali i strogo upravljati tim rizicima. Moramo u potpunosti biti svjesni posljedica svojih odluka, te moramo preuzimati rizike, ali samo one prave. U tom cilju, moramo imati kvalitetno upravljanje rizikom u svemu što radimo.

Izvršenje i disciplina

Znamo da za dobar poslovni rezultat moramo biti izuzetno disciplinovani u izvršavanju svih svojih zadataka. Pored strateškog plana, imamo uspostavljena i mjerila uspješnosti, koja našim timovima pružaju jasne ciljeve i redovnu provjeru napretka, kako bi se u svakom trenutku osiguralo da smo na pravom putu.

Tražite mogućnost internacionalnog zaposlenja

Posjetite internet stranicu Career kako biste se informisali o aktuelnim konkursima za posao u okviru UniCredit Grupe.

Želite da nastavite školovanje u inostranstvu

UniCredit & Universities Foundation nude podršku studentima za dalje usavršavanje i nastavak studija u inostranstvu. Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da posjetite internet stranicu UniCredit & Universities.

 

 

 

 

 

 

Ako se želite prijaviti za neko od naših radnih mjesta, molimo Vas da pošaljete vašu biografiju-CV i pismo namjere putem e-maila, na hr@unicreditgroup.ba ili da aplicirate online

Bićete uneseni u našu bazu podataka i kontaktiraćemo vas ukoliko vaš profil bude odgovarao našim zahtjevima.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo